Svenska ASSITEJ - ASSITEJ Sweden assitej2016
image slider

Svenska ASSITEJ är nationellt center i internationella ASSITEJ som består av nästan 100 medlemsländer samt ett antal nätverk och organisationer världen över. Organisationen är en plattform för alla som arbetar med eller har intresse för scenkonst för barn och unga.

Våra medlemmar utgörs av teater- och dansgrupper, organisationer och institutioner, recensenter och kulturskribenter, kultursekreterare, amatörteatrar, arrangörer och föreningar liksom skådespelare, dansare, regissörer, scenografer och dramatiker.

Svenska ASSITEJ verkar för att sprida kunskap om svensk scenkonst för barn och unga genom att arrangera utbyten, gästspel, festivaler, workshops och seminarier samt förmedla kontakter. Svenska ASSITEJ ger ökad kunskap om internationell scenkonst för barn och unga.

Svenska ASSITEJ är delägare i bibu.se – den svenska scenkonstbiennalen för barn och unga.

Vi arbetar för ökat kvalitetsmedvetande och för att stärka intresset för och kunskapen om scenkonst för barn och unga bland arrangörer, massmedia, politiker och beslutsfattare. Vi driver samarbetsprojekt med internationella samarbetspartners från olika delar av världen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

SENASTE NYTT

SHADOWLAND

I samarbete med och på Unga Klara avslutar vi den 20 mars vårt projekt Shadowland. Vi inbjuder till en dag med Unga Klaras föreställningar ”Avsked” och ”The Sexual Contract”, med samtal om skådespelarens och textens roll och med tillfälle till mingel och umgänge.

Boka in den 20 mars - fullständigt program och inbjudan kommer i mitten av februari! Läs mer om Shadowland här!

2017/02/09

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE PÅ UNGA KLARA DEN 20 MARS!

Årsmöte äger rum i samband med avslutningen av vårt projekt Shadowland: Vilka kroppar får ta plats på scenen idag? Vilka historier berättas och ur vems perspektiv?

Årsmötet äger rum mellan kl 15:00 - 16:30

Se fliken ovan i menyraden för årsmöteshandlingar. Motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast fjorton dagar före årsmötet.

Den 20 mars är också ”World Day of Theatre for Children and Young People” vilket vi uppmärksammar i samband med årsmötet.

2017/02/17

VÅRENS SCENKONSTKATALOG

Vårens scenkonstkatalog 2017 ligger nu ute! Katalogen innehåller 173 produktioner med 65 producenter över hela landet! Klicka på Scenkonstkatalogen i menyraden ovan.

2017/02/09

NÄSTA STYRELSEMÖTE

Nästa styrelsemöte med Svenska ASSITEJs styrelse äger rum den 13 mars kl 16:00 - 19:00 i Stockholm.

 

2017/02/15