Svenska ASSITEJ - ASSITEJ Sweden assitej2016
image slider

Svenska ASSITEJ är nationellt center i internationella ASSITEJ som består av nästan 100 medlemsländer samt ett antal nätverk och organisationer världen över. Organisationen är en plattform för alla som arbetar med eller har intresse för scenkonst för barn och unga.

Våra medlemmar utgörs av teater- och dansgrupper, organisationer och institutioner, recensenter och kulturskribenter, kultursekreterare, amatörteatrar, arrangörer och föreningar liksom skådespelare, dansare, regissörer, scenografer och dramatiker.

Svenska ASSITEJ verkar för att sprida kunskap om svensk scenkonst för barn och unga genom att arrangera utbyten, gästspel, festivaler, workshops och seminarier samt förmedla kontakter. Svenska ASSITEJ ger ökad kunskap om internationell scenkonst för barn och unga.

Svenska ASSITEJ är delägare i bibu.se – den svenska scenkonstbiennalen för barn och unga.

Vi arbetar för ökat kvalitetsmedvetande och för att stärka intresset för och kunskapen om scenkonst för barn och unga bland arrangörer, massmedia, politiker och beslutsfattare. Vi driver samarbetsprojekt med internationella samarbetspartners från olika delar av världen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

SENASTE NYTT

KOMMANDE AKTIVITETER

Inbjudan till Samtal/Med och årsmöte den 12 mars.

Den 12 mars håller vi ordinarie årsmöte i Guldfoajén på Kungliga Operan i samarbete med Unga på Operan.
 
Vi inleder med årsmötet kl 16:00 som följs en presentation av Unga på Operans verksamhet och ett samtal kring att bryta konventioner mellan Anna Karinsdotter, konstnärlig ledare på Unga på Operan, och Maria Sundqvist, konstnärlig ledare på Operaverkstaden i Malmö.
 
Vi bjuder på kaffe och smörgås samt musikaliska inslag ur Unga på Operans produktion ”Min bror är Don Juan” som spelas under våren 2018 för tonårspublik.
 
Årsmötet och samtalet pågår från kl 16:00 till ca 18:30. Ingång via huvudentrén.
 
Anmälan din/er närvaro: info@assitej.se senast den 9 mars.
Motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast fjorton dagar före årsmötet: info@assitej.se.

2018/02/22

NÄSTA STYRELSEMÖTE

Nästa styrelsemöte med Svenska ASSITEJs styrelse äger rum den 5 mars kl 16:00 - 19:00 i Stockholm.

 

2018/02/14