About Assitej Sweden

Prix d’ASSITEJ

Varje år sedan 1986 utser Svenska ASSITEJs styrelse vinnaren eller vinnarna till organisationens hederspris Prix d´ASSITEJ. Priset ges till teatergrupper, teatrar, organisationer eller enskilda personer för speciella insatser inom scenkonst för barn och unga.

Prix d’ASSITEJ 2022 tilldelas Skådespelarutbildningen C/O Ung Teater vid högskolan för Scen och Musik i Göteborg

och Angereds Teater – Backa Teater – Masthuggsteatern – Regionteater Väst

 

”Länge har den svenska barn och ungdomsteatern stått i framkant när det gäller att flytta fram positionerna för estetik, tematik och skådespeleri med absolut närvaro. Nu sker så igen då en ny generation skådespelare ges en unik chans att redan tidigt i sin utbildning möta publik från hela samhället.

Skådespelarutbildningen c/o ung teater utbildar och utvecklar inte bara studenterna själva, utan även utbildningen och scenkonstbranschen i sig. I samarbetet med teatrar i regionen värdesätts den unga publiken precis där den befinner sig just nu, en publik värd att lyssna till och ta intryck av. En publik vars gensvar ger avtryck.

Skådespelarutbildningen c/o ung teater skapar kompetens med alla möjligheter att glittra, glimma och utveckla svenskt skådespeleri och svensk scenkonst en lång tid framöver.