Välkommen till Klimatsalong – inspiration till hållbarhet inom scenkonsten!

Vi fortsätter vårt arbete för ett mer effektivt och långsiktigt hållbarhetsarbete inom den svenska scenkonsten. Under hösten arrangerar vi två klimatsalonger där vi bjuder in våra medlemmar och andra intresserade till att inspireras, informeras och stärkas i arbetet mot ett mer hållbart samhälle. Vi bjuder in intressanta personer och organisationer som pratar om sitt hållbarhetsarbete och vi skapar tid till samtal för att stärka arbetet för en hållbar värld i allmänhet och en hållbar scenkonstbransch i synnerhet.

Första Klimatsalongen äger rum den 27 oktober kl 16 – 18 på Scenen, Pipersgatan 4.
Vi presenterar och introducerar vårt hållbarhetsarbete, samtalar med företrädare för Fridays for Future och lyssnar till Annika Bromberg som pratar om hållbarhetsarbetet på Folkteatern i Gävleborg.

Vi bjuder på lite tilltugg och dricka. Anmäl dig via info@assitej.se till trevlig samvaro om ett allvarligt problem senast den 26/10!

Plats: Scenen, Pipersgatan 4
Tid och datum: 27:e oktober kl. 16.00-18.00

Välkommen!
ASSITEJ Sverige

Om Folkteatern Gävleborgs hållbarhetsarbete
Folkteatern Gävleborg driver för närvarande ett utvecklingsarbete kring hållbarhet. Arbetet syftar bland annat till att lyfta frågor, idéer, framtidsvisioner och goda exempel som ska leda till hållbarhet för klimatet och miljön. Fokusområden för omställningsarbetet är Kunskap, Påverkan, Tid, Resurser och Samverkan. Konkret arbetas det på flera fronter parallellt för att förändra teaterns arbetssätt, hitta samarbeten lokalt, regionalt, nationellt och internationellt samt vidga den konstnärliga blicken utifrån ett hållbarhetsperspektiv och på andra vis agera klokare som kulturinstitution i den tid vi lever i och de utmaningar vi står inför.

Om Annika Bromberg
Annika Bromberg är scenograf och kostymdesigner med 80 produktioner, svenska som internationella, i ryggen. Produktionerna sträcker sig från barnteater och dans till samtida och klassiska verk på en uppsjö olika scener. Flera av produktionerna vars scenografi hon skapat har spelat på Scenkonstbiennalen såsom: Fair game(Uppsala Stadsteater), Gymnopeide (Riksteatern) och Medeas barn (Unga klara).
2021 skrev Annika magisteruppsatsen ”Klimatet vår viktigaste berättelse”: Den (o)hållbara scenkonsten, inom ramen för sin utbildning vid institutionen för scenkonst, SKH.
Hösten 2022 är Annika aktuell med scenografi och kostym till föreställningen Seven methods of killing Kylie Jenner och Landsbygdsupproret på Riksteatern och Den stora sprickan på Malmö Stadsteater. På Folkteatern Gävleborg arbetar hon med hållbarhetsfrågor och scenografi till produktionen Kallocain, med planerad premiär hösten 2023

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *